Bästa kompis

IMG_1695BÄSTA KOMPISPRIS FÖR TREDJE GÅNGEN

Lions Club Södra Gärds beslutade vid ett månadsmöte 2013-03-05 att, i samverkan med Degebergaskolans rektor, personal och elevråd, utse en BÄSTA KOMPIS i skolans nionde klasser. Nils-Olof Olsson gavs i uppdrag att kontakta skolan.

Syftet är att få en lugn skolmiljö, där arbetsro råder under såväl lektioner som raster. Bästa kompis innebär att vara en pålitlig och bra vän som inte ägnar sig åt rykten och halvsanningar och som Du kan lita på i alla situationer och som vet hur man ärligt säger ett förlåt.

Utmärkelsen innebär att den/de som väljs får en värdecheck på 500 kronor, ett diplom och blommor. Utdelning är tänkt ske i samband med skolavslutningen i Degeberga kyrka.

När priset delades ut för andra gången, den 20 december 2013 i Degeberga kyrka, var det två tjejer som valts som bästa kompis: Maja Lindblad och Klara Platoff. Skolans killar fick en uppmaning av Lions president Nils-Olof Olsson att försöka ”jobba på” för att få en chans att vara med när priset åter delas ut i samband med sommarens skolavslutning. Därefter lämnar niondeklassarna Degeberga skola för vidare studier i Kristianstad eller på någon annan ort.

När nu priset delades ut vid sommaravslutningen hade Klara Platoff åter valts som bästa kompis bland flickorna. Anton Sellgren hade antagit Nils-Olofs utmaning och valdes till Bästa Kompis hos killarna. Stort jubel i kyrkan. LP Lena Lööv och Bengt Lööv, som ingår i kommittén, som ska ha fortsatt kontakt med skolans personal och elever, delade tillsammans ut diplom, pengar och blommor till de båda ungdomarna.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *