Reportage från klubbens månadsmöten

April månadsmöte, 10/4, hade senarelagts på grund av påskhelg och intressant föreläsning på Hembygdsföreningen under tisdagen, som vanligtvis är veckodag för klubbens månadsmöten. Under det välbesökta mötet fick en överraskad Rolf Eklund mottaga LCI:s förtjänsttecken för medlemsvärvning/medlemsvård.

007

Till dagens möte var Torbjörn Friede, från föreningen och projektet Änglanejden, inbjuden för att berätta om alla försök som görs för att sätta vår bygd på kartan och öka samverkan mellan bygdens aktörer av olika slag. En mycket intressant och givande föreläsning som gav inspiration till utökat samarbete mellan föreningarna. Vill ni ta del av hans föreläsning kan ni hämta den här nedan.

003

Presentation Lions 10 april

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions Club Södra Gärds har normalt sina månadsmöten första tisdagen varje månad. Ibland kombinerar vi mötet med särskilda aktiviteter som var fallet med januarimötet då vi hade besök av DG Anna Sahl och även festade med skånsk gåsamiddag.

Mars månadsmöte hölls i vår Lionbur som ordinarie möte den 5 mars. Under mötet hade klubben glädjen att tilldela er av våra medlemmar, Mats Norén, internationella presidentens utmärkelse, kristallnålen, för goda medlemsprestationer under 2011-2012. LP Carl-Eric Järlesäter fäste nålen under medlemmarnas uppskattande applåder. Grattis Mats!

Före mötet samlades klubbens Framtidskommitté för att diskutera nya aktiviteter. Under kvällens möte kunde klubben besluta att vi som ny aktivitet, i samråd med skolans elevråd och rektor, ska dela ut 2.000 kr till skolans bäste kompis i 9-e klassen. Nils-Olov, LP Carl-Eric och Lena fick i uppdrag att arbeta vidare med detta. Tanken är att diplom och pengar ska utdelas i samband med sommarens skolavslutning i Degeberga kyrka.

Ytterligare en aktivitet som beslutades var att som ett led i Röda Fjädernkampanjen till förmån för Barndiabetesfonden sälja grillad korv, mjukisdjur och Röda Fjädernpins under långfredag, då Konstrundan förhoppningsvis drar stor publik till utställningen i Tingstorget och Lionburen.

I andra lokaler förberedde våra klubbmästare, Göran och Rune, kvällens goda måltid i samspråk med Bonde medan Nils-Ove, Rolf och LP Car-Eric berättade om verksamheten för en av kvällens gäster, PeJe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *